Setkání zákazníků GORDIC ve Znojmě: Legislativní změny a jejich dopad na systém GINIS

Setkání zákazníků ve Znojmě

Setkání zákazníků

Dnes, 24.9.2024,  se ve Znojmě uskutečnilo důležité setkání nejvýznamnějších zákazníků společnosti GORDIC, jejímž distributorem je i BNSOFT. Na půdě firmy se probíraly zásadní legislativní změny, které česká vláda zavedla v roce 2024, a jejich přímý dopad na používání systému GINIS. Diskuze se točila zejména kolem nových pravidel ohledně dohod o provedení práce (DPP) a dohod o pracovní činnosti (DPČ), které mají významný vliv na účetnictví i mzdovou agendu nejen ve státní sféře.

Jsme rádi, že jsme se mohli setkat a vzájemně nasdílet své zkušenosti. Osobní kontakt je v dnešní době nedocenitelnou součástí dobrých mezilidských vztahů. A to platí jak v oblasti pracovní, tak v osobní.

Dopady legislativních změn na systém GINIS

Od 1. července 2024 vstoupily v platnost nové povinnosti týkající se evidence DPP a DPČ, které výrazně zasáhly zaměstnavatele i softwarové systémy spravující mzdovou agendu. Systém GINIS se na tyto změny adaptoval prostřednictvím aktualizací modulů, aby zákazníkům poskytoval plnou podporu při plnění zákonných povinností.

Nově musí zaměstnavatelé například nahlásit hlavní dohodu, kterou si zaměstnanec určí, a to přímo na příslušnou OSSZ. Pokud si zaměstnanec vybere více dohod u různých zaměstnavatelů, bude nahlášena jen jedna, a to s limitem 25 % průměrné mzdy, tedy přibližně 10 500 Kč. V roce 2025 se limit zvýší na 4 500 Kč pro další zaměstnavatele. Systém GINIS již tyto změny zohledňuje a podporuje uživatele v plnění oznamovacích povinností na OSSZ, což značně usnadňuje administrativu​.

GINIS ve střehu : Aktualizace systémů probíhá kontinuálně

Vzhledem k tomu, že společnost dodává software pro státní sféru, je implementace legislativních změn denním chlebem našich konzultantů, implementátorů i programátorů. Změny se musí v systému GINIS měnit ihned v návaznosti na počínání vlády. I přes mnohé výzvy vytvořené časovým rámcem jsou naše systémy funkční a my jsme plně schopni pomoci našim zákazníkům s jejich uchopením.

Poděkování zákazníkům

Děkujeme všem zákazníkům, kteří se zúčastnili dnešního setkání ve Znojmě uspořádané firmou BNSOFT, distibutorem GORDIC. Vaše podněty a zkušenosti jsou pro nás nesmírně cenné a těšíme se na další spolupráci. Společně se budeme nadále přizpůsobovat novým výzvám a díky inovacím systému GINIS Vám i nadále pomáhat zvládat složitosti legislativního prostředí.

Setkání zákazníků.